Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerse Bergen deel 2

juni 18 @ 12:00 - juni 19 @ 17:00

Gratis

Twee weekenden lang bruist de boerderij en het omliggende terrein van cultureel plezier. Het gehele erf en grote delen van de schuren en boerderij zal in gebruik genomen worden en elke hoek brengt verwondering. Knusse lichtjes, lampionnen en vaandels maken het overduidelijk dat er iets gaande is. Bijzondere tenten, de boomgaard en de hooiberg zijn voorzien van kleine zitjes. Uiteraard duimen we voor mooi weer maar de schuren, hooiberg, tenten en zullen zullen het event tijdens weer en wind gaande houden. Jonge kunstenaars brengen muziek, dans, performance, theater en kunst. Speciaal set-design zorgt voor een sprookjesachtige sfeer die ongekend uitbundig is en een filmische wereld creëert die verwondering ontwakend.

Elke dag is er een andere hoofd act en daarnaast is er elke dag een andere randprogrammering. We toveren het gebied om tot een bijzonder festivalterrein voor jong en oud. Gluren bij de buren op een XL schaal. De oude varkensstal is het podium van een klein theaterstuk voor de kinderen. De paardenstal is een verzamelplek

voor iedereen die houdt van dans en performances. In de kas worden botanische workshops gegeven, en overal zijn zitjes en plekken die uitnodigen tot spontane ontmoetingen.

Muzikale en theater performances fladderen door de boomgaard en voortuin en zorgen voor speels plezier. Buren smelten samen met bezoekers uit de steden rondom Overschie. Kleine intieme settings nodigen uit om thee te leuten en nieuwe mensen te ontmoeten. Performers brengen mensen extra samen en zorgen voor interactieve mini voorstellingen.

Er zal een tijdelijk restaurant worden opgebouwd tussen de oude peren en appelbomen. Met uitzicht op de koeien, tussen de reigers, het geluid van kikkers en libellen, kan uitbundig worden geluncht en gedineerd. Hemelbedden sieren de horizon en geven de wat zweverige bezoekers middels een audio kunstwerk, een kijkje in een virtuele glazenbol van een waarzegger. Een opera zangeres ontwaakt uit een diepe slaap op een onverwacht moment en brult met fluweelzachte stem het gehele publiek het weiland in.

De voltallige programmering zal enkele weken voor het event bekend worden gemaakt op de website. Men kan zich vanaf dat moment ook al inschrijven voor bepaalde onderdelen zoals de botanische (bloemen) workshops. Naast een aantal hoofd acts/publiekstrekkers, is er een levendige randprogrammering.

Kortom, een sprookje waar je absoluut bij wilt zijn!

Gegevens

Begin:
juni 18 @ 12:00
Einde:
juni 19 @ 17:00
Kosten:
Gratis