Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

North Sea Round Town LAB met ‘Artist in Focus’: Sanem Kalfa (besloten kring)

mei 22 - mei 25


Voor de tweede keer is Artist in Focus van NSRT het middelpunt van het North Sea Round Town Lab. Vocaliste, celliste en componiste Sanem Kalfa daagt zichzelf op de vrijzinnige locatie Boerderij Driebergen uit door met Rotterdamse makers te werken die ze niet eerder ontmoette. Het rustgevende platteland aan de oever van de Schie vormt drie dagen lang het decor om te schrijven, musiceren en creëren richting een kersverse set. 

Op de vierde dag laat het viertal met een publiek optreden zien en horen op welk punt ze elkaar hebben gevonden. Het North Sea Round Town Lab is een creatief experiment dat comfort vindt buiten de normen en een diepe en frisse kijk geeft op wat geïmproviseerd performen kan zijn.

Sanem Kalfa is een Turkse vocaliste, celliste en componiste gevestigd in Nederland. Kalfa werkt samen met Harmen Fraanje, Tineke Postma, Louis Cole, Alexis Blake, George Dumitriu en vele anderen. In haar zangcarrière won ze verschillende prijzen, waaronder de 1e Prijs Shure Montreux Jazz Vocal Competition voorgezeten door Quincy Jones. In All About Jazz werd Kalfa omschreven als “the most convincing testimony to the power of the musical voice” (Jakob Baekgaard). In 2023 is Sanem Kalfa North Sea Round Town ‘Artist in Focus’.  

Tijdens het Lab werkt Kalfa samen met Rotterdamse celliste, improvisator en kunstenaar Lucija Gregov. Naast het spelen van cello, integreert Gregov in haar werk analoge synthesizers en bewerkte veldopnamen in haar composities. Via vele interdisciplinaire samenwerkingsverbanden probeert ze de grenzen van het traditionele cellospel te verleggen en vernieuwende sonische landschappen te creëren. Hoe Gregov tijdens het NSRT Lab te werk zal gaan, ligt nog open. 

Het tweede North Sea Round Town Lab wordt een interdisciplinaire aangelegenheid met dansers Alice De Maio en Kelly Bigirindavyi. De Maio is geboren in Salerno in Italië en woont sinds 2016 in Rotterdam. Ze danste in stukken van Maura Morales, Alexis Blake en de Amenti Theatre Company. De Burundese Bigirindavyi is een freestyle danser en onderdeel van Rotterdamse crew XGEN. 

Nieuwsgierig waar dit viertal samenkomt? Je ziet het op donderdag 25 mei om 18:30 op Boerderij Driebergen. Deuren openen om 17:30 om met een hapje en drankje te acclimatiseren in de schone lucht. 

Reserveer nu je ticket à €10 via info@boerderijdriebergen.nl. 

 

Gegevens

Begin:
mei 22
Einde:
mei 25

Locatie

Boerderij Driebergen
Delftweg 254
Rotterdam, Zuid Holland 3046ND Nederland
+ Google Maps