Laden Evenementen

« Alle Evenementen

North Sea Round Town 2024 @ Boerderij Driebergen Dag 3: Omaggio alle rose

juni 30

‘Omaggio alle rose’ is een project waarbij het Italiaanse singer-songwriter repertoire samensmelt met muzikale en lyrische improvisatie, in een scala aan texturen en emoties. Met ‘Omaggio alle rose’ wil Artist in Focus 2024 Alessandro Fongaro eerbetonen aan dit prachtige repertoire door het opnieuw te interpreteren in een nieuwe, persoonlijke vorm. Fongaro zal dit werk samen presenteren met Beatrice SbernaGabriel de Oliveira en Giovanni Iacovella.

In de afgelopen jaren is dit repertoire een van de belangrijkste inspiratiebronnen geworden voor het werk van Fongaro: de thematiek en esthetiek van deze muziek hebben hem geholpen bij het definiëren van zijn eigen werk; een deel van dit proces resulteerde bijvoorbeeld in het leren gebruiken van storytelling als gids voor de melodische en harmonische inhoud van zijn composities. Het project onderzoekt Italiaanse singer-songwriter tradities en het werk van artiesten zoals De Gregori, De Andrè, Dalla en Battisti.

Over de samenwerking
De samenwerking tussen Fongaro en Oliveira begon tijdens de Gallery Tour van NSRT 2023. De twee musici kwamen toen samen om improvisatie op de meest open, ongefilterde en intuïtieve manier te verkennen, en vonden al snel een speciaal muzikaal begrip dat het waard was om te koesteren. Via Gabriel ontmoette Alessandro de Italiaanse zangeres Beatrice Sberna, wiens zeer persoonlijke benadering van zingen en verhalen vertellen sterk resoneerde bij Fongaro. Een aantal jaar geleden begon Alessandro’s samenwerking met drummer en elektronische artiest Giovanni Iacovella met het experimentele duo ‘With No Hands’, en ze zetten hun samenwerking voort in andere projecten zoals o.a. ‘CLOD!’ en ‘Pietre’.

Over de Artist in Focus 2024
Bassist en componist Alessandro Fongaro is Artist in Focus 2024 van North Sea Round Town (NSRT). Van 27 juni tot 14 juli 2024 zal Fongaro door Rotterdam toeren met o.a. zijn ‘droomproject’ en optredens waarbij hij diverse samenwerkingen aangaat. NSRT verbindt kunstenaars, makers, publiek en gemeenschappen binnen Rotterdam. Jaarlijks nodigt het festival een buitengewoon talent uit als hun Artist in Focus, waarbij ondersteuning en begeleiding wordt geboden op hun reis van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe creaties, met Rotterdam als hun speeltuin. Het ‘droomproject’ is een speciale productie die vanaf nul wordt gecreëerd en tijdens het festival in een onconventionele setting wordt gepresenteerd. Voor meer informatie over de Artist in Focus kun je zijn laatste interview hier lezen.

Hier vind je alle concerten van de Artist in Focus 2024 in één overzicht in de agenda.

Alessandro Fongaro
Alessandro Fongaro (1991, Valdagno, Italië) is een Italiaanse bassist en componist en woont in Rotterdam. Tussen 2014 en 2017 leidde hij het jonge Alessandro Fongaro 5et dat in 2016 debuteerde met het album ‘Neither More nor less’ (Mainland Records). Alessandro leidt en schreef muziek voor de band Pietre (‘stenen’ in het Italiaans), een kwartet dat hij samenbracht tijdens de lockdown (2021) en waarmee hij momenteel toert en geprezen wordt. De bezetting is bijzonder te noemen met drummer Sun-Mi Hong, saxofonisten NIcolò Ricci, Jesse Schilderink en Fongaro op contrabas. Fongaro creëerde samen met makers zoals o.a. Sun Mi Hong Quintet (winnaar) Dutch Jazz Competition , Tijn Wybenga AM.OK, Nicolò Ricci’s Ambergris (winnaar The Records 2022), Kika Sprangers Large Ensemble and Quintet, Sjoerd van Eijck’s OAK, Koeniverse 3 ft. Joris Roelofs (winnaar The Records 2015), Robert Koemans Trio, BRAIN//CHILD, Allison Philips Trio, Rok Zalokar Trio, ROEST.  In de afgelopen jaren kreeg hij ook de kans om op te treden met muzikanten zoals Ben van Gelder, Reinier Baas, Jasper Blom, Bo van der Werf, Harmen Fraanje, Joris Roelofs, Tineke Postma, Joost Patocka, Mete Erker, Mark Schilders en vele anderen. Sinds 2017 is Fingaro docent aan Codarts (Conservatorium Rotterdam). Fongaro maakt onderdeel uit van het Batavierhuis, een unieke makersplek voor Rotterdamse musici.

Beatrice Sberna
Beatrice Sberna (Italië) is een jonge, eclectische zangeres, componist en improvisator uit Brescia, momenteel woonachtig in Amsterdam. Ze is een artiest met een sterke identiteit die onderzoek doet en experimenteert in verschillende gebieden. Traditionele Italiaanse muziek en jazz zijn haar belangrijkste invloeden en met haar theatrale benadering werkt ze aan nieuwe originele muziek op zoek naar haar eigen, specifieke geluid waar overdrijving, zwarte humor en ongebruikelijke geluiden volledig zijn toegestaan. Met haar schitterende persoonlijkheid baant ze zich een weg in de experimentele Nederlandse scene.

Gabriel de Oliveira
Gabriel de Oliveira (Brazilië) werkt op een niet-disciplinaire manier met geluid, variërend van een levendige benadering van gitaar, saxofoon en stem tot cultureel werk en performance kunst. Gabriel is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en ontving in 2017 een studiebeurs van het Berklee College of Music Aspire-programma. Momenteel onderzoekt hij de intersecties van improvisatie en song writing, assembleert hij de nonet Saturno Santos’ Something en bereidt hij zich voor om een debuutalbum uit te brengen met zangeres Beatrice Sberna. Hun gewaagde, maar toch subtiele muzikale stijl vindt zijn oorsprong zowel in Braziliaanse tradities als in de vernieuwende bewegingen binnen de creatieve muziek en pop. Hierbij onderzoeken en vermengen ze traditionele en avant-gardistische elementen op een speelse wijze.

Giovanni Iacovella
Giovanni Iacovella (Italië) is een drummer en audiovisueel kunstenaar die zich beweegt tussen de werelden van geïmproviseerde en elektro-akoestische muziek. Na een driejarige opleiding in Jazz Drums en Percussie aan het Conservatorium Santa Cecilia in Rome, verhuisde hij naar Amsterdam om zijn studie voort te zetten met een tweejarige opleiding Live Electronics aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zich bezighield met onderzoek naar de mix tussen akoestische en elektronische instrumenten. Belangrijke elementen in zijn werk zijn onderzoek naar timbre, resonante objecten en interactie tussen akoestisch en digitaal geluid. Momenteel actief in verschillende bands in Italië en daarbuiten, maakt Iacovella integraal deel uit van She’s Analog, is hij lid van ‘Raw Fish’ samen met gitarist Teis Semey en vocaliste Marta Arpini, en werkt hij aan de ontwikkeling van zijn soloproject.

Over Boerderij Driebergen
Op 28, 29 en 30 juni opent Boerderij Driebergen haar poorten weer voor een weekend live muziek in samenwerking met North Sea Round Town. Boerderij Driebergen, nog nét gelegen in Rotterdam en op 20 minuten fietsen van het centrum, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste locatie waar eigenaar Wibbine Kien en programmeur (en dochter) Paula Hoorn nu voor het vierde jaar op rij toptalent een podium bieden. Verwacht dit jaar weer een met zorg geselecteerd interdisciplinair programma onder de hooiberg. Chef Valerie Kuster (voormalig eigenaar van Op Het Dak) verzorgt een dagelijks wisselend menu, speciaal afgestemd op de programma’s van het weekend. Reden genoeg om op de fiets te stappen en je onder te laten dompelen in natuur, muziek, dans en geweldig eten. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou de agenda in de gaten via www.boerderijdriebergen.nl

Tickets
Je hebt extra voordeel met een Early Bird: koop je ticket t/m 31 mei voor €15 (excl. €2 euro service  fee) . Of koop een van de twee  festival passe-partouts voor een speciale festival beleving. Kijk hier voor meer informatie of koop je tickets direct in de ticketshop.

Foto credit: Eric van Nieuwland

Deuren open 16:00
Aanvang 17:00
Eindtijd 18:00
Entree €12,50 – €15 a/d deur €17,50 (excl. service fee)

Ticket

Bezetting
Gabriel de Oliveira (gitaar)
Giovanni Iacovella (drums en live-elektronica)
Beatrice Sberna (zang)
Alessandro Fongaro (contrabas en Artist in Focus)

Gegevens

Datum:
juni 30

Locatie

Boerderij Driebergen
Delftweg 254
Rotterdam, Zuid Holland 3046ND Nederland
+ Google Maps