Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Curioso Impertinente’, Flamenco Concert Tino van der Sman

15 december 2022 @ 20:00 - 21:00

€15


Tino van der Sman
(flamencogitaar / Udo Demandt (percussie).

Om de 7 jaar worden allen cellen in ons lichaam vernieuwd. Dus Tino van der Sman vroeg zich af: Hebben deze cellen invloed op zijn manier van spelen?

De romantische reizigers uit de 19de eeuw schreven met een buitenlandse kijk over Andalusië en de flamenco en noemden zichzelf ‘Curiosos Impertinentes’. Tino’s Curioso Impertinente is een hommage aan Sevilla en haar flamenco, de stad waar hij inmiddels 24 jaar woont en al drie keer is herboren.

————————————————————

Tino van der Sman is een van de weinige niet Spaanse gitaristen die in Sevilla werkzaam is als flamenco gitarist. Tino woont sinds 1999 in de Andalusische hoofdstad alwaar hij werkte met belangrijke flamenco artiesten als Israel Galván, Gerardo Núñez, Manolo Soler, Segundo Falcón, José Valéncia en Antonio Canales.

Hij studeerde in 1997 af aan het conservatorium in Rotterdam waar hij les kreeg van Paco Peña en een jaar later vertrok hij naar Sevilla om zich verder te ontwikkelen aan de Fundación Cristina Heeren, een van de belangrijkste flamenco instituten in Spanje. Na een jaar studie op de Fundación kreeg hij een baan aangeboden als gitaardocent en besloot hij in Spanje te blijven.

In 2004 neemt hij zijn eerste solo cd op met medewerking van onder andere Miguel Poveda en Cepillo. In 2007 neemt hij zijn tweede cd Tino op. In 2013 produceert hij de cd Tan Cerca Tan Lejos de groep Chekara, een fusie cd van Marokkaanse muziek met Flamenco. Hiermee zal hij in 2017 in de Doelen van Rotterdam optreden.

Zijn specialiteit is het begeleiden van dans en in die hoedanigheid begeleidde hij dansers als Pastora Galván, Leonor Leal, Úrsula López, Rafael Campallo en Ana Morales. Hij reisde de hele wereld over en verscheen op de belangrijkste internationale flamenco festivals als het Festival de Monterrey (México), de flamenco biënnale van zowel Nederland als Sevilla en het festival de Jerez de la Frontera.

Hij trad op in theaters als het Metropolitan in New York, het Concertgebouw in Amsterdam, Lope de Vega in Sevilla en het Queen´s Elizabeth Theatre in Toronto.

Als studio muzikant maakte hij opnames met Estrella Morente, Jorge Pardo, Sal Marina, Arcángel, Rocío Márquez en vele andere. Curioso Impertinente is zijn derde cd.

Tickets: email info@boerderijdriebergen.nl of bel 06 22796704

 

Gegevens

Datum:
15 december 2022
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€15

Locatie

Boerderij Driebergen
Delftweg 254
Rotterdam, Zuid Holland 3046ND Nederland
+ Google Maps